Iubirea

Substanţa dintre om şi îngerul lui păzitor, dar şi dintre om şi jumătatea lui este iubirea .Viaţa nu are nici un rost fără iubire, aceasta fiind cheia vieţii.Se spune că singurul mod de a te împlini în viaţa este acela de a te îndrăgosti. Eu sunt de părere că dragostea nu are vârstă, ca te poţi îndrăgosti la orice vârstă şi dragostea nu ţine cont de religia căreia îi aparţii sau de părerile celor din jur. Tot ce contează e să fii fericit alături de persoana iubită. Cine te iubeşte te acceptă aşa cum esti fără să ţină cont de defectele tale.Andrei Pleşu menţionează în cartea “Despre îngeri” că “sfera iubirii este atât de cuprinzătoare încât e imposibil de sistematizat “si că de multe ori ar trebui să fim puţin mai indiferenţi cu sufleţelul nostru deoarece de cele mai multe ori ne putem păcăli în privinţa persoanei iubite din cauza unei posibile încăpăţânări. Dragostea poate fi asemănată în cele mai multe relaţii cu o floare deoarece şi dragostea îmboboceşte, înfloreşte şi se ofileşte,deşi exista multe relaţii în care dragostea rămîne înflorită pe vecie fără să se ofilească. Cel ce nu e in stare a se iubi pe sine, nu e in stare a iubi pe nimeni .Întotdeauna trebuie să ne apreciem singuri şi să lăsăm modestia care in ziua de azi nu mai este la modă şi trebuie să fim mândri de noi şi de lucrurile pe care le facem pentru că dacă noi nu suntem mândri de noi şi nu ne apreciem, ceilalţi în nici un caz nu ne vor aprecia. Iubirea rămâne o enigmă pe care unii reuşesc să o dezvăluie dar alţii rămân nedumeriţi si neîncercaţi de aceste sentimente.



This entry was posted on 12:27 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

1 comentarii:

    Grațiela spunea...

    Bine punctat! "de multe ori ar trebui să fim puţin mai indiferenţi cu sufleţelul nostru deoarece de cele mai multe ori ne putem păcăli în privinţa persoanei iubite din cauza unei posibile încăpătânări"
    Mai sunt unele lucruri ce mi-au rămas în minte de la ascultarea lecturii... oricum, felicitări pentru idee!

  1. ... on 26 noiembrie 2007 la 13:09